Bitdefender a fost victima unui atac informatic care a expus un număr foarte limitat de utilizatori și parole

Bitdefender a fost victima unui atac informatic, scrie Hacker Film Blog care notează că un hacker care-și spune DetoxRansome ar fi încercat să șantajeze compania, amenințând că va publica date despre clienți.

Bitedefender a spus, într-un răspuns pentru HotNews.ro, că a identificat un incident de securitate pe un singur server care nu a fost compromis, dar o vulnerabilitate a permis aflarea conturilor unui număr foarte mic de utilizatori.

Iată cum descrie compania incidentul:

Am identificat un potențial incident de securitate pe un singur server aparținând companiei. Am demarat o investigație internă și am constatat că o singură aplicație a fost vizată – o componentă a cloud-ului public – care a expus un număr foarte limitat de utilizatori și parole. Investigația internă a relevat faptul că serverul respectiv nu a fost compromis, dar o vulnerabilitate a permis aflarea conturilor unui număr foarte mic de utilizatori. Incidentul a fost remediat în cel mai scurt timp, compania luând măsuri suplimentare de securitate pentru a preveni reapariția unora noi. O notificare legată de resetarea parolelor a fost trimisă potențialilor clienți expuși, reprezentând sub 1% din portofoliul IMM al companiei. Incidentul nu a vizat consumatorii casnici, nici segmentul enterprise. Investigația a confirmat că niciun alt server sau serviciu nu a avut de suferit. Bitdefender plasează securitatea clienților săi în topul priorităților și tratează cu maximă seriozitate și rapiditate orice situație care ar putea implica securitatea clienților.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.