Acasă Diverse Bill Gates prezice o lume plină de roboți

Bill Gates prezice o lume plină de roboți

19
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Bill Gates, cofondatorul Microsoft, estimează că roboţii vor deveni tot mai comuni în următorii 20 de ani, pe măsură ce firmele tehnologice vor continua să investească milioane de dolari în proiecte de dezvoltare, care vor ajuta androizii să devină mai utili.

Recent, Gates a prezis că roboţii vor ajunge printre noi în următorii 20 de ani şi cea mai mare provocare pentru dezvoltatori va fi cea care ţine de capacitatea acestora de a „vedea” şi a se deplasa în siguranţă.

„În următorii 20 de ani, va exista un progres nemaiîntâlnit. Roboţii mecanici vor putea să execute operaţiuni precum culegerea de fructe sau mutarea unor pacienţi în spital. În momentul în care computerele şi roboţii vor ajunge la un nivel optim de mobilitate, vor fi folosiţi la scară largă”, a declarat Bill Gates, potrivit softpedia.com.

În principiu, Gates sugerează că vieţile oamenilor vor semăna cu cele ale personajelor din filmul lui Alex Proyas, „I, Robot”, din anul 2004. Lăsând deoparte scenariul, regizorul şi-a imaginat o lume în care roboţii îi pot ajuta pe oameni în orice activitate, de la gătit la curăţenie şi chiar şofatul maşinii. Acţiunea filmului cu Will Smith se petrece în 2035, anul în care Gates estimează că populaţia de roboţi va creşte considerabil.