Acasă Diverse Băieții sunt gameri și rebeli, iar fetelor le place să vorbească la...

Băieții sunt gameri și rebeli, iar fetelor le place să vorbească la telefonul mobil, arată o cercetare Kaspersky Lab

16
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

În timp ce se pregătesc pentru începerea noului an școlar, părinții ar trebui să fie pregătiți și pentru situația în care copiii lor vor petrece mai mult timp pe Internet. Dacă înțeleg ce fac online copiii lor și amenințările cu care s-ar putea confrunta, părinții vor putea să-i protejeze mai bine.

Rezultatele sondajului Growing Up Online – Connected Kids, derulat de Kaspersky Lab și iconKids&youth arată că băieții și fetele cu vârste între 8 și 16 ani se comportă foarte diferit pe Internet, ceea ce înseamnă că e nevoie de abordări diferite și în ceea ce privește siguranța lor.

Fetelor le place să folosească smartphone-urile, în timp ce băieții preferă computerele și consolele de jocuri. În general, probabilitatea ca băieții să fie dependenți de jocuri pe computer este mai mare decăt în cazul fetelor: le menționează mai des în lista lor de activități online zilnice, în timp ce fetele optează pentru comunicarea pe rețele sociale și mesagerie instant. Când vine vorba de metoda lor preferată de comunicare, fetele menționează apelurile telefonice și mesajele, ceea ce nu e de mirare, având în vedere atracția lor față de smartphone-uri.

Probabil pentru că sunt mai sociabile, fetele tind să aleagă mai des membrii familiei și prietenii drept surse de informare, în timp ce băieții se bazează mai mult pe Internet pentru știri. De asemenea, probabilitatea ca ei să creadă că știu cum să folosească Internetul și cum să se protejeze online, este mai mare în cazul băieților decât al fetelor.

În același timp, conform sondajului, băieții sunt mai puțin inhibați pe Internet decât fetele: ei dezvăluie numeroase informații personale pe site-urile de socializare și pretind că sunt mai mari decât vârsta lor reală. În plus, încearcă să treacă de soluțiile de control parental de pe dispozitivele lor și ascund de părinți informații despre activitatea lor online. Și au lucruri de ascuns – după cum recunosc chiar ei, mai mulți băieți accesează conținut nepotrivit pentru copii, comparativ cu fetele.

“Cercetarea arată că părinții de băieți ar trebui să acorde mare atenție la ce fac copiii lor online. Trebuie să folosească soluții de control parental actualizate, care nu pot fi ocolite, pentru a-și proteja micii rebeli de informații nedorite sau periculoase, de exemplu, de jocuri care nu sunt pentru copii. În același timp, mamele și tații de fete trebuie să fie mai atenți la persoanele cu care comunică acestea în mediul online. Rețelele de socializare și sistemele de mesagerie instant sunt folosite de multe ori de personaje dubioase, care au intenții ascunse și vor să obțină încrederea copiilor”,recomandă Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Pentru mai multe sfaturi despre protejarea copiilor pe Internet, vizitați kids.kaspersky.com. Informații despre o soluție tehnică la aceste probleme pot fi găsite pe Kaspersky Safe Kids.

Kaspersky Lab le oferă studenților și tinerilor profesioniști posibilitatea de a dezvolta soluții pentru siguranța copiilor în mediul online. Mai multe informații despre competiția internațională Talent Lab sunt disponibile pe academy.kaspersky.com/talentlab.