AV-Comparatives Anti-Phishing Certification Test 2020

AV-Comparatives a publicat recent un amplu test în ceea ce privește detectarea tentativelor de phishing. În acest test s-a simulat situația comună în care utilizatorii se bazează pe protecția anti-phishing furnizată de produse în timp ce navighează pe web.

AV-Comparatives Anti-Phishing Certification Test 2020

AV-Comparatives a analizat comportamentul a 6 soluții antivirus în fața a 505 site-uri de tip phishing (site-uri falsificate) ce au circulat în perioada 23 iunie – 9 iulie 2020. Toate adresele URL de phishing au trebuit să fie active / online la momentul testării și să încerce să obțină informații personale. Campaniile de phishing au vizat diferite tipuri de date cu caracter personal, inclusiv datele de conectare etc. pentru PayPal, carduri bancare și de credit online, conturi de e-mail, Dropbox, eBay, rețele sociale, jocuri online și alte servicii online.

De asemenea, produsele au fost testate și pe un număr de 500 site-uri bancare reale/legitime, foarte populare în întreaga lume (toate folosind HTTPS și care au prezentat și un formular de autentificare), în așa numitul test Anti-Phishing “False Alarm”. Niciun produs nu a generat alarme false în acest test.

Produse testate de AV-Comparatives:

Toate produsele au fost testate cu setările implicite (default). Produsul Trend Micro Internet Security a obținut cel mai bun rezultat, urmat de Bitdefender Internet Security, Avira Antivirus Pro șiKaspersky Internet Security. Avast Free Antivirus și AVG Free Antivirus au obținut același rezultat, dar și cel mai slab.

NOTĂ: Acest blog nu conține advertoriale (articole plătite). În schimb, o mică parte din articolele existente conțin linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând (software) prin aceste linkuri. Mulțumesc!