NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-Comparatives a publicat recent un amplu test în ceea ce privește detectarea tentativelor de phishing. În acest test s-a simulat situația comună în care utilizatorii se bazează pe protecția anti-phishing furnizată de produse în timp ce navighează pe web.
A fost analizat comportamentul a 6 soluții antivirus în fața a 509 site-uri de tip phishing (site-uri falsificate) ce au circulat în perioada 6 iunie – 18 iunie 2019. Toate adresele URL de phishing au trebuit să fie active / online la momentul testării și să încerce să obțină informații personale. Campaniile de phishing au vizat diferite tipuri de date cu caracter personal, inclusiv datele de conectare etc. pentru PayPal, carduri bancare și de credit online, conturi de e-mail, Dropbox, eBay, rețele sociale, jocuri online și alte servicii online.
De asemenea, produsele au fost testate și pe un număr de 500 site-uri bancare reale/legitime, foarte populare în întreaga lume (toate folosind HTTPS și care au prezentat și un formular de autentificare), în așa numitul test Anti-Phishing „False Alarm”. Niciun produs nu a generat alarme false în acest test.
Toate produsele au fost testate cu setările implicite (default). Produsul Bitdefender Internet Security a obținut cele mai bune rezultate, urmat de Trend Micro Internet Security, Kaspersky Internet Security și Avast Free Antivirus (ambele cu același rezultat), Avira Antivirus Pro și F-Secure Safe.