Acasă Online Au fost lansate laptop-urile create special pentru a răspunde nevoilor de securitate

Au fost lansate laptop-urile create special pentru a răspunde nevoilor de securitate

8

Purism, creatorii laptopurilor Librem, au lansat noile modele Librem 13 și Librem 15. Laptopurile au ca prioritate intimitatea, securitatea și software-urile gratuite, oferind caracteristici ca switch-uri de închidere și cameră dedicată, precum și propriul sistem de operare: PureOS.

Au fost lansate laptop-urile create special pentru a răspunde nevoilor de securitate
Librem 15

Purism și-a lansat prima gamă de laptop-uri Librem în 2015 prin intermediul unei campanii de strângere de fonduri care a avut un succes uriaș. În ultimii doi ani, laptopurile Librem au fost disponibile pentru cumpărare după realizarea comenzii, ceea ce de multe ori necesita o așteptare de câteva luni din partea clienților.

Cu toate acestea, ca răspuns la cererea continuă, Purism crește procesul de producție pentru a putea livra comenzile în câteva săptămâni.

Purism susține că gama Librem este creată de la început cu gândul la securitate. Acest efort ia multe forme, începând de la faptul că laptopurile folosesc procesoare care sunt alese în mod special deoarece sunt mai puțin susceptibile la breșe, și terminând cu implementarea sistemului de operare PureOS, care ține cont de securitate.

Una dintre caracteristicile unice ale gamei Librem este folosirea de kill switch-uri (mecanisme de oprire rapidă a unui software sau hardware în caz de urgență) pentru hardware, ceea ce înlocuiește acoperirea camerei video cu un material opac. Utilizatorii care se tem că sunt monitorizați prin intermediul camerei web și a microfonului, sau sunt îngrijorați că datele vor fi transferate prin intermediul Bluetooth pot folosi aceste switch-uri pentru a nu fi îngrijorați.

Noile laptop-uri Purism nu sunt ieftine. Librem 13, cu procesor Intel Skylake Core i5 6200U, începe de la 1.699 $, în timp ce Librem 15, cu procesor Intel Skylake Core i7 6500U, costă 1.999 $.

Sursa: zdnet.com

Articolul precedent50% dintre țintele ExPetr sunt companii industriale
Articolul următorKaspersky Lab prezintă soluția DDoS Protection pentru întreprinderi mici și mijlocii