Acasă Security Atac informatic masiv împotriva utilizatorilor browserului Google Chrome

Atac informatic masiv împotriva utilizatorilor browserului Google Chrome

32
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un atac informatic masiv efectuat prin intermediul a 32 de milioane de descărcări de extensii pentru browserul Google Chrome, descoperit recent, scoate în evidență incapacitatea industriei tehnologiei de a proteja browserele care sunt folosite tot mai mult pentru email, statele de plată și alte funcțiuni sensibile, transmite Reuters.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat că a eliminat peste 70 de extensii gratuite din Chrome Web Store, după ce compania a fost alertată de cercetători, luna trecută, scrie News.ro.

Majoritatea extensiilor gratuite ar fi trebuit să avertizeze utilizatorii despre site-uri web discutabile sau să convertească fișiere dintr-un format în altul. În schimb, au sifonat istoricul de navigare și datele de acreditare pentru accesul la instrumente interne de afaceri. În funcție de numărul de descărcări, a fost cea mai lungă campanie malițioasă în magazinul Chrome de până acum, potrivit co-fondatorului Awake, cercetătorul șef Gary Golomb.

Nu este clar cine a fost în spatele efortului de a distribui malware.