Atac cibernetic masiv în SUA

În urmă cu mai mult de o săptămână, pe 4 iunie, guvernul american a anunțat că hackerii au furat datele a patru milioane de angajați federali, dar acum ei dezvăluie că a fost și un al doilea incident major în care au fost implicați hackeri ce ar avea legături cu China.

Oficialii americani au anunțat că hackerii ar fi accesat datele referitoare la formularul standard 86 – completat de milioane de angajați ai unor agenții de informații precum și de personalul militar american, relatează BBC. Acest formular include informații personale, inclusiv culoarea ochilor, istoria financiară, abuzuri de substanțe interzise sau detalii de contact ale prietenilor și rudelor. Toate aceste date sunt acum în mâinile hackerilor chinezi.

Casa Albă a transmis că anchetatorii au “un mare grad de convingere” că informații despre trecutul angajaților guvernamentali au fost accesate. În plus, Joel Brennel, un fost oficial american de contrainformații, a numit informațiile sustrase o “mină de aur” pentru hackeri.

Estimările inițiale arată că numărul celor afectați ar fi de circa patru milioane, însă oficialii apropiați anchetei spun că acest număr ar putea ajunge la 14 milioane. În replică, Beijingul susține că asemenea acuzații sunt “iresponsabile”. 

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.