Acasă Online Așa va arăta Windows 10X

Așa va arăta Windows 10X

28
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Windows 10X, noul sistem de operare ce va fi lansat în primăvară de Microsoft și care va fi destinat dispozitivelor cu un ecran și cu două ecrane (pliabilelor), poate fi vizualizat acum printr-un demo scăpat pe net. Windows Central a urcat recent un clip pe YouTube în care prezintă toate funcțiile și caracteristicile acestui sistem de operare. 

Windows 10X va avea o nouă interfață, dar cea mai mare schimbare este vizibilă în taskbar. O altă schimbare notabilă o reprezintă meniul Start, care funcționează similar cu un sertar de aplicații regăsit pe Android. Aici vom găsi 15 aplicații folosite în mod curent, aplicațiile recente și o bară de căutare. Managerul de fișiere primește și el modificări față de ce cunoaștem în Windows 10, iar toate aplicațiile vor fi lansate și folosite implicit în modul full-screen. Sistemul prezintă totuși și posibilități de multitasking.

Așa va arăta Windows 10X

Windows 10X nu va înlocui Windows 10, ci va fi o variantă simplificată a acestuia, destinată tabletelor, laptopurilor sau PC-urilor mai slabe.

Windows 10X nu suportă programe, jocuri sau fișiere executabile (.exe), bazându-se pe aplicații și versiuni web ale acestora. Practic, se vrea un rival pentru Chrome OS sau iPadOS. 

Noul sistem de operare va veni preinstalat pe dispozitivele ce se vor lansa mai târziu în acest an.