Aproape jumătate din traficul online a fost generat, în anul 2015, de roboți virtuali

Un procentaj de 51,5% din traficul online a fost generat, în 2015, de către oameni, iar restul de roboți virtuali, potrivit unui studiu de specialitate dat publicității marți, informează AGERPRES.


“Roboții buni” sunt folosiți să colecteze informații pe care organizațiile le folosesc pentru strategii de marketing sau îmbunătățirea website-ului din punct de vedere tehnic, iar cei mai mulți “roboți răi”, denumiți de specialiști “imitatori”, au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor. 

“Gândiți-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboți virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informații personale. Comiterea de infracțiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboților răi preferă să se axeze pe public numeros și activ”, este de părere psihologul Dan Ivănescu, președintele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții. 

Pe de altă parte, în cazul fenomenului infracțiunilor virtuale, datele arată că acestea au crescut în același timp cu tendința oamenilor de a cumpăra online, iar numărul “imitatorilor” a crescut de la 19%, în 2012, la 24,5% în 2015, și continuă să crească în anii următori. 

Global Bot Traffic Report 2015
Sursa infografic: Imperva Incapsula – Global Bot Traffic Report 2015
Studiul Imperva Incapsula a fost realizat pe un eșantion de 35.000 de website-uri.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.