Aplicaţia care face vizibile toate reţelele mobile, wireless sau de satelit

Trăim înconjuraţi de reţele wireless, reţele de telefonie mobilă, semnale GPS, fapt care a determinat câţiva cercetători olandezi să dea un sens, la propriu, celebrei întrebări pe care o formulăm cu toţii: ”Vezi reţeaua?”


Noul software, botezat The Architecture of Radio, se bazează pe înregistrarea diferitelor unde aflate în mediu şi reprezentarea acestora din punct de vedere grafic. În timp real, într-o locaţie precisă, concretă, aplicaţia permite vizualizarea semnalelor de pe toate routerele WiFi din zonă, a semnalelor transmise de către sateliţi, a reţelelor de telefonie mobilă. În momentul în care tableta pe care citim toate acestea se mişcă, se vor putea observa toate semnale şi fluctuaţiile.

Aplicaţia care face vizibile toate reţelele mobile, wireless sau de satelitProiectul, opera artistului Richard Vijgen, a fost expus, deja, în Centrul pentru Artă şi Media din Karlsruhe, Germania şi va fi prezent aici până în aprilie 2016. Obiectivul este, conform creatorului, să ofere o viziune intregrală a ceea ce se numeşte Infoesfera şi întreaga reţea de semnale care o susţine. ”La un moment dat te vei afla într-un loc despre care nu ştii aproape nimic. Utilizând aplicaţia vei cunoaşte dacă poţi fi sunat pe telefonul mobil sau dacă ai reţea WiFi”, spune Vijgen.

Până la finalul acestui an este prevăzută lansarea aplicaţiei pentru iOS, urmând ca posesorii de Android să se bucure de ea începând din aprilie 2016.

Sursa: Intel IQ

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.