1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Aplicația care detectează virușii și fișiere care expun PC-ul la vulnerabilități

Aplicația care detectează virușii și fișiere care expun PC-ul la vulnerabilități

Kaspersky Lab lansează cea mai nouă versiune a programului Kaspersky Security Scan, disponibil gratuit pentru Windows. Scannerul detectează atât software-ul periculos cât și setările sistemului de operare care expun dispozitivul la vulnerabilități, oferind totodată sfaturi pentru a rezolva problemele identificate.

Astfel, Kaspersky Security Scan le oferă utilizatorilor posibilitatea să își scaneze rapid computerele și să identifice amenințările cibernetice la care se expun. Scanner-ul funcționează și pe computerele care au o altă soluție de securitate instalată. Conform datelor Kaspersky Security Scan, 19% dintre dispozitivele scanate în primul trimestru din 2015 nu aveau instalată și o soluție de securitate.

În aceeași perioadă, scannerul a identificat fișiere malware pe aproximativ 18% dintre dispozitivele scanate. În plus, programul a identificat și alte vulnerabilități precum procese blocate sau fișiere ascunse pe 40% dintre computere. Aceste statistici arată că cei mai mulți dintre utilizatori au nevoie de protecție suplimentară.

În plus, noua versiune a soluției de securitate Kaspersky Security Scanner oferă și sfaturi cu privire la evitarea riscurilor. De exemplu, scannerul poate recomanda utilizatorilor să instaleze aplicații speciale pentru a curăța software-ul periculos sau să schimbe setările sistemului de operare. Fereastra principală a soluției oferă mai multe informații despre setările sistemului de operare. Pentru lejeritate, noua versiune a software-ului permite utilizatorilor să programeze scanări automate, la intervale regulate.

„Chiar dacă soluțiile de securitate gratuite sunt utile, ele nu pot înlocui protecția produselor de securitate complexe, având în vedere că tehnicile infractorilor cibernetici nu se mai limitează doar la folosirea fișierelor malware,” a declarat Vladimir Zapolyansky, Vicepreședinte Product and Technology Marketing, în cadrul Kaspersky Lab. „Kaspersky Security Scan poate identifica rapid amenințările cibernetice atunci când nu există o altă opțiune, sau poate completa protecția unei soluții antivirus instalată în prealabil pe computer. Cu toate acestea, este recomandată utilizarea în permanență a unei soluții de securitate complexe, pe mai multe nivele, pentru o protecție optimă,” a explicat Vladimir Zapolyansky.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *