Acasă Android Android Lollipop va depăși cota de piață de 10% până la sfârșitul...

Android Lollipop va depăși cota de piață de 10% până la sfârșitul acestei luni

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Deși sistemul de operare Android 5.0 Lollipop a fost lansat anul trecut în toamnă, singurele dispozitive care vin cu cea mai recentă versiune lansată sunt Nexus și Google Play Edition, pentru că ei sunt singurii care beneficiază de actualizări direct de la Google.


Deși au trecut mai mult de șase luni de la lansare, Lollipop nu depășește încă cota de piață de 10%, ceea ce este foarte puțin, având în vedere că undeva la sfârșitul acestei veri Google va anunța o nouă versiune Android.

În conformitate cu cea mai recentă informație cu privire la distribuția versiunilor sistemului de operare Android publicată de Google, Android 5.0 Lollipop este etichetată cu o cotă de piață de doar 9%, în timp ce Android 5.1 Lollipop cu 0,7%.

Aceste date sunt ușor de înțeles, deoarece dispozitivele care au primit până acum actualizarea Android 5.1 Lollipop sunt doar smartphone-urile și tabletele Nexus.


Lollipop va depăși cota de piață de 10% până la sfârșitul acestei luni

Android 4.4 KitKat continuă să fie lider la cota de piață cu nu mai puțin de 39,8%. Cifra este mare în comparație cu a lui Lollipop, așa că mai mult ca sigur KitKat va rămâne versiunea de Android cea mai folosită până la sfârșitul anului.

Următorul în linie, 4.2.x Android Jelly Bean, are o cotă de piață de 18,1%, urmat îndeaproape de 4.1.x Android Jelly Bean cu 15,6% și la destul de mare diferență de Android 4.3 Jelly Bean cu 5,5%. Android 2.2 Froyo face încă parte din statistici, cu o cotă de piață de 0,3%, în timp ce Android 2.3 Gingerbread a fost etichetat cu o cotă de piață de 5,7%. Nu în ultimul rând, Android 4.0 Ice Cream Sandwich pare să dețină aproximativ 5,3% din piață.

Potrivit Google, datele reflectate în statistici au fost colectate pe parcursul unei perioade de 7 zile, ce s-a încheiat pe 4 mai 2015. De notat că orice versiune Android cu o distribuție mai puțin de 0,1% nu este afișată în această ultimă statistică publicată de Google.