Android este cel mai folosit sistem de operare

Aşa cum reiese din cel mai recent studiu de piaţă realizat de compania americană Strategy Analitics, cel mai folosit sistem de operare este Android, fiind instalat pe 87,5% dintre toate dispozitivele mobile inteligente din întreaga lume.

Apple are o cotă de doar 12,1 % cu platforma iOS, care rămâne în continuare exclusivă modelelor sale. Toate celelalte sisteme de operare mobile din lume acumulează, aşadar, o cotă de piaţă de aproximativ 0,3%.

Google domină piaţa sistemelor de operare mobile din întreaga lume, aproape încă de la început. Fiind o platformă accesibilă tuturor producătorilor de terminale mobile din întreaga lume, era evident că Android avea să devină rapid lider de piaţă. Dar modul în care domină piaţa de ani buni este unul incredibil. În al treilea trimestru al acestui an, a ajuns la cea mai mare cotă de piaţă de la apariţia pe piaţă.

Practic, 9 din 10 dispozitive mobile inteligente din lume au o versiune sau alta de Android la bord. Potrivit datelor companiei Strategy Analitics, la finele lunii septembrie, cota de piaţă a celor de la Google era de 87,5%, o cotă în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când era de 84,1%.

Astfel, Android-ul este liderul autoritar şi de necontestat al acestei pieţe, urmată la mare distanță de platforma iOS a rivalilor de la Apple. În prezent, toate versiunile de iOS disponibile încă în piaţă sunt instalate
pe ceva mai puţin de 12,1% din dispozitivele inteligente din întreaga lume (iPhone-uri, iPad-uri, iPod-uri). Evident, cota Apple este în scădere, anul trecut având 13,6%. Este o scădere destul de importantă însă pentru Apple. Se pare, potrivit datelor Strategy Analitics, că vânzările din Asia nu mai merg
la fel de bine precum cele din intervalul iulie-septembrie de anul trecut.

„Creşterea raportată pentru platforma Android a venit pe cheltuiala tuturor celorlalte platforme rivale. Apple iOS a pierdut teren în faţa Android, trecând la o cotă de piaţă sub pragul de 12% în intervalul Q3-2016, ca urmare a vânzărilor sub aşteptări obţinute în China şi în Africa”, a declarat Neil Mawston, director executiv al companiei Strategy Analytics, citat de businesswire.com.

Windows şi BlackBerry aproape că au dispărut, cotele lor fiind atât de mici, încât nu au putut fi cuantificate separat şi au fost trecut la categoria „şi alţii”, adică, la un loc cu Firefox OS, cu Sailfish, Tizen sau alte sisteme de operare minuscule, care împreună cu Windows şi BlackBerry cumulează ceva mai mult de 0,3% din piaţa globală a platformelor mobile.

Sursa: curierulnational.ro

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.