⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

Alertă pe Internet: Hackerii pot controla sute de milioane de computere

Un virus extrem de periculos produce panică pe Internet. Este vorba de breșa de securitate Shellshock, descoperită într-un software numit Bash. Aceasta ar putea permite hackerilor să preia controlul a sute de milioane de calculatoare din întreaga lume.

Guvernele au fost forțate să ia măsuri urgente pentru a-și proteja infrastructura lor critică, potrivit The Independent.


Software-ul Bash este utilizat de sistemul de operare Mac al celor de la Apple, precum și în Linux și în serverele de Internet folosite de guverne, bănci și cele din domeniul militar.

Noaptea trecută, experții în securitate cibernetică au avertizat oamenii să nu își mai utilizeze cardurile lor de credit pentru cumpărăturile online, până când va exista o soluție de combatere a bug-ului Shellshock.
Echipa de securitate cibernetică din Marea Britanie (CERT) a emis o alertă către toate departamentele guvernamentale asupra breșei Shellshock care poate reprezenta o amenințare importantă.
Divizia națională de securitate cibernetică din Statele Unite a catalogat amenințarea ca fiind de gradul 10 din 10.
Analiștii cibernetici au anunțat că autoritățile trebuie să acționeze imediat pentru a opri vulnerabilitatea, subliniind faptul că, la câteva ore după ce a fost descoperită, hackerii au început să exploateze această breșă.
Profesorul Alan Woodward, un cercetător în domeniul securității de la Universitatea Surrey, a declarat că mai mult de 500 de milioane de site-uri și sute de milioane de calculatoare din întrega lume, inclusiv routere Wi-Fi, pot fi vulnerabile la bug-ul Shellshock. 


Sursa: Ziare.com


Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.