Acasă Diverse Adolescenții încep să renunțe din ce în ce mai mult la Facebook

Adolescenții încep să renunțe din ce în ce mai mult la Facebook

10
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

YouTube, Instagram şi Snapchat au depăşit Facebook în preferinţele adolescenţilor americani privind platformele de socializare, potrivit unui studiu al Pew Research Center, scrie hotnews.ro.

Adolescenții încep să renunțe din ce în ce mai mult la Facebook
Dintre adolescenţii americani cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, 51% spun că folosesc Facebook. Dar această cifră este depăşită cu mult de cei 85% care spun că folosesc YouTube, 72% care preferă Instagram şi 69% care utilizează Snapchat. 

„Mediul social media în ceea ce îi priveşte pe tineri este destul de diferit de cum era în urmă cu trei ani”, a spus Monica Anderson, principalul autor al raportului. „Atunci, adolescenţii foloseau cu precădere Facebook. Acum, ei nu mai sunt legaţi de o singură platformă”. 

Potrivit studiului, 95% dintre adolescenţi folosesc un smartphone, iar 88% au acces la un computer acasă. Totuşi, doar aproximativ trei sferturi dintre ei au acces la un laptop sau desktop în gospodării unde venitul mediu este sub 30.000 de dolari pe an. 

Cei mai mulţi au declarat că sunt amatori de jocuri video, opt din zece fete spun că se dedică acestei activităţi, fie pe computer, console sau telefon mobil. În cazul băieţilor, cifra este mai mare: 97%. Pentru acest studiu au fost chestionaţi 743 de adolescenţi americani cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, în perioada 7 martie – 10 aprilie.