A fost prins cel mai periculos “pirat” din România

La 63 de ani, o femeie din Cluj-Napoca este unul dintre primii „piraţi” urmăriţi penal pentru filesharing, adică „punerea la dispozitia publicului produse purtătoare de drepturi conexe pentru a putea, la rândul ei, să descarce fişiere de la alţi utilizatori din rețea, fără autorizarea titularilor de drepturi”.


Poliţiştii clujeni au descoperit că, folosind diferite programe de file sharing, femeia din Cluj-Napoca a pus la dispoziţia altor utilizatori de internet cantităţi uriaşe de materiale pe care oamenii legii le clasifică drept „opere sau produse purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport”.


Pe înţelesul generaţiilor mai tinere decât ea, femeia făcea „filesharing”, iar poliţiştii clujeni au intrat pe fir după ce au descoperit că prin intermediul calculatorului se răspândeau cantităţi uriaşe de astfel de materiale. 

Surse din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj au precizat pentru VoceaTransilvaniei că era vorba de aproape toate tipurile de astfel de opere cu drepturi de autor, de la muzică la filme sau poze, la alte materiale.

Astfel, potrivit surselor din Poliţie, femeia a fost depistată, având calitatea de suspect, iar ulterior au început cercetările şi audierile care au dus la continuarea urmăririi penale în cazul ei.

Bunicuța a obţinut şi profit din această activitate, comercializând cel puţin o parte dintre materiale. Prejudiciul urmează să fie stabilit de către reprezentanţii titularilor de drepturi încălcate, au mai precizat aceleași surse.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.