A fost creată aplicația care semnalează datornicii la stat atunci când sunt în apropiere

China a lansat o aplicație prin care utilizatorii sunt avertizați cu un flash de fiecare dată când o persoană cu datorii se află la mai puțin de 500 de metri de ei  😯 . Aceasta arată, de asemenea, locaţia exactă a utilizatorilor datornici (vezi aici cum), dar nu este încă clar dacă sunt disponibile şi informaţii personale sau cât de mare este suma datorată pentru ca persoana să fie inclusă pe harta datornicilor. Aplicaţia numită ,,harta datornicilor” poate fi accesată prin intermediul WeChat, o platformă socială populară în China.

A fost creată aplicația care semnalează datornicii la stat atunci când sunt în apropiere

Se știe că până în 2020 China intenţionează să implementeze un sistem de credite sociale, prin care cei 1,4 miliarde de cetăţeni vor fi evaluaţi în funcţie de comportamentul lor, în timp real. Astfel fiecare va primi sau va pierde puncte, pe baza unor anumite criterii.

Cei care ajung la statutul de ”cetăţeni de top” primesc tratament VIP în aeroport, credite cu anumite discounturi şi alte beneficii. Iar cei care au cele mai puţine credite sociale vor avea de suferit. Aceştia vor avea acces mai greu la locuri de muncă bune sau la internet de mare viteză, ba chiar le-ar putea fi interzis să îşi înscrie copiii în şcolile bune.

Așa că, această aplicaţie poate fi considerată doar răul cel mai mic.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.