Acasă Diverse A apărut opusul lui Facebook și este sprijinit de hackerii Anonymous

A apărut opusul lui Facebook și este sprijinit de hackerii Anonymous

19
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
O nouă rețea de socializare contestă supremația Facebook în domeniu. Minds.com, noul site sprijinit de gruparea Anonymous, promite să protejeze intimitatea și securitatea datelor utilizatorilor săi, dar și o mai mare transparență în modul de promovare a postărilor.

Site-ul prezintă aceleași opțiuni ca și orice altă rețea de socializare: utilizatorii pot trimite update-uri către cei care îi urmăresc, aceștia, la rândul lor, putând să comenteze sau să promoveze postările prietenilor, arată cotidianul The Independent, citat de Business24.Fără acces guvernamental

Creatorii Minds.com susțin că nu intenționează să urmărească activitatea utilizatorilor în scopul de a strânge date pe care să le valorifice ulterior, așa cum fac celelalte rețele.

În plus, mesajele transmise în interiorul rețelei vor beneficia de o criptare performantă menită să țină organismele guvernamentale și publicitării departe de conversațiile private ale membrilor rețelei.

Aplicația care stă la baza rețelei este și ea diferită față de ce întâlnești la concurență. Utilizatorii sunt premiați cu puncte pentru implicarea lor în postarea de comentarii, promovarea postărilor și numărul de vizualizări.Site-ul descrie acest mecanism ca unul care „te răsplătește cu un acces din ce în ce mai mare”.


Algoritmul este clar diferit de cel al Facebook și pare să funcționeze pe un amestec complex al implicării în activitatea rețelei, click-uri date altor mesaje și timpul petrecut pentru vizualizarea lor.


Sistem open-source

Site-ul a lansat deja versiunile de desktop și mobile ale aplicației. Nu va exista însă o variantă finală a programului, aplicația fiind de tip open-source, ceea ce lasă posibilitatea tuturor utilizatorilor să o perfecționeze.