8Pack OrionX, cel mai scump calculator din lume

Anunţat în ianuarie în acest an, 8Pack OrionX arată ca şi cum ar fi ieşit dintr-un laborator secret. “Bestia” este compusă din două sisteme, aşezate într-o carcasă Phanteks Enthoo Elite de 900 de dolari (3.600 de lei). Sistemul mai puternic are un procesor 10-core, Intel i7-6950x, care costă în jur de 1.600 de dolari (6.400 de lei). 

Al doilea sistem are un procesor puţin mai prietenos cu bugetul, un Intel Core i7-7700K, un chipset întâlnit în multe sisteme high-end noi.

Ian “8Pack” Perry, un constructor de sisteme PC faimos şi designer al acestui computer, a făcut o listă de componente pentru acest proiect extravagant. Cantitatea de putere de calcul pe care a reuşit să o aşeze într-o singură carcasă fără să întâmpine probleme este, pur şi simplu, greu de imaginat. 

În această carcasă se află patru plăci video Nvidia GeForce Titan X (1.200 de dolari sau 4.800 de lei per bucată, adică 19.200 de lei toate patru), cu un total de 48GB de memorie video. OrionX are 64GB de memorie RAM primară şi încă 16GB de DDR4 pe sistemul secundar.

Computerul principal vine cu trei tipuri diferite de soluţii de stocare. Pentru viteză, un hard solid-state Intel 750 de 1,2TB şi două SSD-uri Samsung Evo 850 de câte 1TB. A treia soluţie este un hard SATA de 10TB pentru spaţiu. Şi mai sunt cele două SSD-uri de 512GB Samsung 960 şi încă un hard SATA de 10TB instalate pe al doilea sistem, pentru cazul în care mai rămăsese ceva nedescărcat pe Internet.

Trei furtune pentru răcire lichidă create special pentru acest sistem păstrează totul în interior la o temperatură rezonabilă, şi au şi rolul, laolaltă cu multe LED-uri, să facă totul să arate excelent.

Costul acestui PC este de 26.000 de lire sterline.

Sursa

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.