Acasă Android 80% dintre dispozitivele Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

80% dintre dispozitivele Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

4
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

80% dintre dispozitivele Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor datorită unui BUG care permite atacatorilor să deconecteze dispozitivul de la servere, dar şi de la anumite aplicaţii.

BUG-ul, care a fost descoperit în prima versiune 3.6 kernel a sistemului de operare Linux, permite atacatorilor să deconecteze dispozitivul de la servere, dar şi de la anumite aplicaţii.

Acest BUG poate fi exploatat pentru a spiona traficul necriptat sau poate infecta pachetele de date cu un program de tip malware.

Problema de securitate, care a fost semnalată de firma Lookout într-o postare pe blogul companiei, este cu atât mai îngrijorătoare cu cât se regăseşte în versiunile de la Android KitKat 4.4 până la cele mai recente.

Practic, asta înseamnă că 80% din toate dispozitivele Android, respectiv 1,4 miliarde dintre ele, sunt vulnerabile şi pot fi afectate de atacurile hackerilor, scrie noobz.ro.