Acasă IT News 7 motive pentru care infractorii cibernetici vă vizează datele personale

7 motive pentru care infractorii cibernetici vă vizează datele personale

53
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Infractorii cibernetici au diverse motive pentru care vizează datele personale ale indivizilor. Iată șapte motive principale:

7 motive pentru care infractorii cibernetici vă vizează datele personale

 1. Furtul de identitate: Datele personale, cum ar fi numele, adresele și numerele de securitate socială, sunt folosite pentru a comite furturi de identitate. Infractorii pot deschide conturi bancare, aplica pentru carduri de credit sau obține împrumuturi în numele victimei, ceea ce poate duce la pierderi financiare semnificative și probleme juridice.
 2. Frauda financiară: Datele personale sunt utilizate pentru a accesa conturile bancare sau cardurile de credit ale victimelor. Acestea sunt folosite pentru a face achiziții frauduloase sau pentru a transfera bani în conturi controlate de infractori.
 3. Acces la conturi online: Datele personale, cum ar fi adresele de e-mail și parolele, sunt folosite pentru a accesa conturi online, cum ar fi cele de e-mail, social media și servicii de streaming. Odată ce au acces la aceste conturi, infractorii pot fura informații suplimentare sau pot comite alte fraude.
 4. Vânzarea datelor pe piața neagră: Informațiile personale sunt valoroase pe piața neagră (dark web). Infractorii cibernetici pot vinde aceste date altor infractori pentru a obține profituri. Datele furate sunt adesea vândute în loturi mari, ceea ce face dificilă urmărirea acestora.
 5. Șantaj și extorcare: Informațiile personale sensibile, cum ar fi fotografiile compromițătoare sau mesajele private, pot fi folosite pentru a șantaja victimele. Infractorii amenință că vor face publice aceste informații dacă victimele nu plătesc o anumită sumă de bani.
 6. Phishing și alte atacuri de inginerie socială: Datele personale pot fi folosite pentru a crea atacuri de phishing mai credibile. Când infractorii cibernetici au informații despre victimă, pot crea mesaje personalizate care par autentice, crescând șansele ca victima să cadă în capcană.
 7. Spionaj și colectarea de informații: În anumite cazuri, datele personale sunt colectate pentru spionaj. Aceasta poate include spionajul industrial sau spionajul guvernamental, unde informațiile colectate sunt folosite pentru a obține un avantaj competitiv sau strategic.

Protejarea datelor personale este esențială pentru a preveni aceste tipuri de atacuri. Utilizarea parolelor puternice, autentificarea cu doi factori și atenția sporită la e-mailurile și mesajele nesolicitate sunt câțiva pași importanți pentru a vă proteja informațiile personale.

7 sfaturi pentru a vă proteja

Există câteva măsuri simple care vor reduce considerabil riscul ca datele dvs. să ajungă în vizorul infractorilor cibernetici.

 • Fiți atenți la e-mailurile sau mesajele nesolicitate care solicită informații personale și evitați să dați click pe linkuri suspecte sau să descărcați documente din surse necunoscute.
 • Fiți prudenți atunci când vine vorba de partajarea informațiilor online.
 • Utilizați parole puternice și unice pentru fiecare dintre conturile dvs.
 • Activați autentificarea cu doi factori pe fiecare cont care oferă această opțiune.
 • Monitorizați în mod regulat conturile bancare, rapoartele de credit și alte conturi financiare pentru a detecta orice activitate neautorizată. Raportați imediat orice tranzacții suspecte sau semne de furt de identitate.
 • Tratați cu importanță alertele privind parolele sparte și luați măsuri imediate după ce primiți o astfel de notificare.
 • Instalați un software de securitate de încredere pe toate dispozitivele dvs.