50.000 de camere video de acasă ar fi fost sparte, iar înregistrările postate online

Un grup de hackeri susține că a spart peste 50.000 de camere de securitate instalate în casele unor victime înainte de a fura înregistrările private ale oamenilor și de a le posta online. În timp ce o parte considerabilă din videoclipuri pare să fi provenit din Singapore, oameni care trăiesc în Thailanda, Coreea de Sud și Canada se regăsesc, de asemenea, printre victimele acestei breșe.

O parte dintre videoclipuri – care durează de la unu la douăzeci de minute și arată persoane de vârste diferite în poziții compromițătoare sau în ipostaze mai puțin confortabile – au fost încărcate pe diferite site-uri pentru adulți. Infractorii cibernetici oferă acces nelimitat la înregistrările furate pentru doar 150 USD.

50.000 de camere video de acasă ar fi fost sparte, iar înregistrările postate online
O captură de ecran a unui videoclip realizat de o cameră de securitate din interiorul unui apartament din Singapore. Unele videoclipuri au fost mult mai explicite. Sursa: https://www.tnp.sg/news/singapore/hackers-hawk-explicit-videos-taken-spore-home-cams

 

New Paper, care a dezvăluit povestea, a citat grupul de hackeri ce nu are încă un nume spunând că a împărtășit clipurile cu peste 70 de membri care au plătit 150 USD pentru a avea acces pe viață la acestea. Grupul infracțional care înregistrează aproape 1000 de membri în aplicația de mesagerie instantanee Discord, se pare că este specializat în spargerea camerelor de securitate.

Pentru a spori credibilitatea capturii lor, grupul oferă un eșantion gratuit care conține 700 de megaocteți de date cuprinzând peste 4000 de clipuri și imagini. De asemenea, se pare că sunt dispuși să împartă accesul la toate camerele deturnate cu alți membri. Mai mult, „membrii VIP” cu tendințe voyeuriste vor fi recompensați cu un curs despre modul de „explorare, vizionare live și înregistrare” a camerelor hackuite, ceea ce ar putea însemna că numărul de videoclipuri private ar putea crește în timp.

SURSA

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.