Acasă Diverse 5 din 6 routere sunt actualizate necorespunzător, fiind un risc de securitate

5 din 6 routere sunt actualizate necorespunzător, fiind un risc de securitate

10
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un nou studiu efectuat de către o organizație nonprofit pentru consumatori din SUA a descoperit că 5 din 6 routere sunt actualizate necorespunzător pentru defecțiuni de securitate.

5 din 6 routere sunt actualizate necorespunzător, fiind un risc de securitate

Efectuat de American Consumer Institute (ACI), studiul a analizat un eșantion de 186 routere WiFi SOHO (small office/home office) de la 14 furnizori diferiți prezenți pe piața americană. Experții ACI au analizat versiunea firmware pe care rulează routerele și au căutat în bazele de date cu vulnerabilități publice pentru defecțiuni de securitate cunoscute care afectează firmware-ul fiecărui dispozitiv, scrie smartnews.ro.

Din totalul de 32.003 defecțiuni de securitate, peste un sfert au fost vulnerabilități care au primit primele cele mai ridicate evaluări de severitate, “critic” și “high-risk”.

“Analizele noastre arată că, în medie, routerele au conținut 12 vulnerabilități critice și 36 vulnerabilități high-risk, pe întregul eșantion”, au declarat cercetătorii.

Conform studiului realizat de ACI, o mare parte din routerele Wi-Fi din casele și birourile americanilor sunt vulnerabile la atacuri cibernetice deoarece versiunea firmware nu este actualizată suficient de des. Astfel, 83% dintre routere sunt „actualizate în mod neadecvat pentru defectele de securitate cunoscute, lăsând dispozitivele vulnerabile la atacuri cibernetice care pot compromite intimitatea utilizatorilor și pot duce la pierderi financiare”, precizează cyberscoop.com.

Studiul a fost realizat ca urmare a unei avertizări FBI, emisă în luna mai, despre posibilitatea ca hackerii ruși să compromită sute de mii de routere pentru acasă sau birouri. FBI a recomandat, pentru protecția utilizatorilor, ca routerele să fie actualizate.

Deși noul raport sfătuiește utilizatorii să își actualizeze firmware-ul folosit de routere, producătorii, de multe ori, nu fac ca asta să fie o sarcină ușoară pentru consumatori. Unii producători de routere nu au o modalitate de actualizare firmware prietenoasă cu utilizatorul, ceea ce face ca utilizatorul să nu știe când trebuie să își actualizeze software-ul. În plus, consumatorii rareori se gândesc că trebuie să își actualizeze software-ul.