Acasă Diverse 44% dintre consumatorii americani folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi online

44% dintre consumatorii americani folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi online

9
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Consumatorii sunt reticenți în a-și proteja conturile lor cu mai multe parole puternice, dar nici nu-și fac griji că cele slabe îi lasă vulnerabili la hackeri, arată mai multe studii. Din lipsă de conștientizare sau de educație privind măsurile de securitate, utilizatorii nu iau măsurile necesare pentru a reduce riscurile online.

44% dintre consumatorii americani folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi online, iar 39% au verificat datele financiare online în rețelele publice, conform studiului MasterCard’s Emotion of Safety & Security. Doar 30% dintre consumatorii americani sunt încrezători că parolele lor vor proteja conturile online. Între timp, consumatorii au o medie de 24 de conturi online, dar utilizează numai șase parole unice pentru a le proteja. Aproape trei sferturi din conturi folosesc parole duplicat, arată și raportul Consumer Account Security realizat de Qualtrics și SSI. Consumatorii își schimbă rar parolele lor. 47 % folosesc o parolă care nu a fost schimbată în ultimii cinci ani sau chiar mai mult și 77% folosesc o parolă care este veche de cel puțin un an. De asemenea,  61% dintre consumatori nu au permis autentificarea cu doi factori pentru conturi online.


Top 10 Parole cele mai utilizate la nivel mondial în 2014 sunt ușor de ghicit : 


1. 123456; 

2. Password; 
3. 12345; 
4. 12345678; 
5. Qwerty; 
6. 123456789; 
7. 1234; 
8. Baseball; 
9. Dragon; 
10. Football. 

În 2014, primele 10 parole au reprezentat aproximativ 1% din parole expuse, în conformitate cu Splash Data. Parolele formate numai din numere trebuie evitate, în special secvențele. Site-uri necesită și ele acum parole puternice sau combinații de litere și numere pentru a spori securitatea și pentru a evita hacking-ul.

Conform Microsoft o parolă puternică:
  • conține cel puțin opt caractere.
  • nu conține numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
  • nu conține un cuvânt complet.
  • este semnificativ diferit față de parolele anterioare.
  • conține litere mari, litere mici, numere și simbolurile care se găsesc pe tastatură.

Sursa articol și foto: HOTforSecurity