⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

40% dintre utilizatorii de Internet americani afirmă că au fost hărțuiți online

40% dintre utilizatorii de Internet americani afirmă că au fost hărțuiți online și trei din patru americani au fost martori la un astfel de caz, potrivit unui sondaj publicat miercuri de PewReasearch Internet Project.

Cazurile de hărțuire online pornesc de la injurii și ajung până la amenințări fizice, conform institutului de sondare a opiniei publice Pew Research Center.

În rândul utilizatorilor de Internet, 27% au afirmat că au fost agresați verbal, 22% au fost puși într-o situație jenantă de o altă persoană, 8% au fost urmăriți sau au primit amenințări fizice și 6% au fost agresați sexual online.

Sursa imaginii: Pew Research Center
Totodată, 53% dintre utilizatori afirmă că au fost martori la inițiative vizând punerea unei persoane într-o situație jenantă, 25% au știut de amenințări privind siguranța fizică a unei persoane și 20% cunosc o persoană care a fost urmărită sau agresată sexual.

Utilizatorii de Internet cu vârste cuprinse între 18 și 29 ani sunt considerați ca fiind cei mai vizați de hărțuiri sau au asistat la astfel de cazuri. Circa 65% dintre ei au afirmat că au fost victime ale hărțuirii online, iar 92% susțin că au fost martori la astfel de fapte.

În rândul celor care au fost victime ale hărțuirii, 60% au decis să ignore majoritatea incidentelor de acest gen, 40% au luat măsuri, de exemplu prin blocarea unei persoane pe o rețea socială sau ștergerea acesteia din lista de prieteni sau prin schimbarea numelui său în rețea. Doar 5% au depus plângere. În general, bărbații sunt mai predispuși decât femeile în a experimenta cel puțin unul dintre elementele de hărțuire online (44% vs 37%). 
Sondajul a fost realizat în rândul a 3.217 de americani, dintre care 2.849 de utilizatori de Internet. Marja de eroare a fost de 2,4%.
Sondajul poate fi studiat aici.
Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.