4 din 5 părinți au nevoie de ajutorul copiilor pentru a folosi noile tehnologii

DISTRIBUIE:
Trei din cinci părinți utilizează zilnic internetul, conform unui chestionar realizat de Orange în cadrul proiectului #părințilașcoală. Dintre aceștia, patru din cinci le cer ajutorul copiilor atunci când nu știu cum să gestioneze diverse situații în mediul digital.


Același chestionar arată că principalele motive pentru care părinții accesează internetul sunt comunicarea cu cei dragi și transferul de date, dar și faptul că își doresc să se informeze din resurse online, ușor accesibile. Laptopul și computerul sunt dispozitivele aflate la îndemâna părinților pentru sesiunile online, iar cei mai pasionați doresc să afle cum ar putea utiliza un smartphone sau o tabletă pentru aceleași nevoi. 

chestionar realizat de Orange în cadrul proiectului #părințilașcoalăDin dorința de a oferi soluții pentru situațiile dificile întâmpinate în utilizarea laptopului,  smartphone-urilor sau rețelelor sociale, Orange a lansat la începutul lunii februarie campania #părințilașcoală, cu ajutorul careia își propune să aducă noile tehnologii mai aproape de părinți. Astfel, pe parcursul celor 3 săptămâni de campanie, au fost încărcate in platforma peste 100 de povești, evaluate ulterior de un juriu format din specialiști în comunicare digitală și social media. 

Câștigătorii au obținut un loc în tabara de cursuri digitale #părințilașcoală care are loc între 13-15 martie.

Conform poveștilor înscrise pe platforma #părințilașcoală, printre cele mai des întâlnite provocări ale părinților în a accesa și utiliza noile tehnologii se numără: dificultăți în accesarea internetului, ultilizarea e-mailului și a telefonului mobil. Orange dorește să fie un adevărat digital coach pentru clienți, în încercarea lor de a descoperi noile tehnologii și le oferă tot sprijinul pentru a căpăta cât mai multe cunoștințe digitale.  


Campania #părințilașcoală vine ca urmare a acestui angajament, iar prima parte, tabăra digitală oferită celor 10 câștigători, se va transforma ulterior într-un program adresat unui număr cât mai mare de beneficiari.
DISTRIBUIE: