Acasă Diverse 350 de noi aplicații malware de Android pe oră

350 de noi aplicații malware de Android pe oră

23
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Aproximativ 72% din utilizatorii de smartphone-uri din întreaga lume au un dispozitiv care utilizează un sistem de operare Android (sursă: Statcounter). În primul trimestru al anului 2017, experții G DATA Security au descoperit peste 750.000 de aplicații malware noi pentru sistemul de operare de la Google.

Cifrele prezentate sunt dovada creșterii nivelului amenințărilor. Problemele de securitate sunt deosebit de răspândite datorită furnizorilor terți. Actualizările apar cu întârziere sau deloc.

„Numeroase activități online, cum ar fi serviciile bancare și cumpărăturile, sunt realizate cu precădere de pe un smartphone”, explică Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. „Nivelul de amenințare pentru utilizatori crește, deoarece există probleme de securitate legate de furnizarea de actualizări ale sistemului de operare Android pentru dispozitive terțe.”

350 de noi aplicații malware de Android pe oră

Peste 750.000 de noi eșantioane malware Android

Experții în domeniul securității datelor au numărat 3.246.284 de noi aplicații malware de Android în 2016. Aceaste cifre sunt fără precedent, iar prognoza pentru anul 2017 încă arată o creștere. Analiştii au descoperit 750.000 de aplicaţii malware noi doar în primul trimestru din 2017. Aproximativ 3.500.000 de noi eșantioane malware sunt așteptate pentru întregul an.

Probleme de securitate pentru utilizatori

Procedurile de actualizare neclare ale furnizorilor terți reprezintă un risc inutil de securitate pentru utilizatori. Telefoanele inteligente și tabletele joacă un rol important în viața de zi cu zi și în viața profesională. Fie că este vorba de servicii bancare, de cumpărături sau de activități cotidiene, pe lângă faptul că se dispune de o soluție completă de securitate, sistemul de operare trebuie să fie întotdeauna pe deplin actualizat. O breşă de securitate deschisă pe care atacatorii o pot exploata poate duce la daune enorme. Cu toate acestea, nu este clar cât timp – sau dacă – dispozitivele mobile vor primi actualizări.

Noile statistici malware pentru primul trimestru al anului 2017 și o evaluare a situației actuale sunt disponibile pe blogul G DATA Security: https://blog.gdatasoftware.com/2017/04/29712-8-400-new-android-malware-samples-every-day