Acasă IT News 35% dintre adulți se ceartă cu membrii familiei cu privire la actualizarea...

35% dintre adulți se ceartă cu membrii familiei cu privire la actualizarea dispozitivelor

69
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un sondaj global realizat de Kaspersky, care a explorat atitudinea utilizatorilor față de actualizarea dispozitivelor, a constatat că activitatea a devenit o treabă de familie. Potrivit cercetării, mai mult de jumătate dintre respondenții care au familie (62%) sunt de acord că rudele în vârstă și copiii au nevoie de ajutor pentru actualizarea dispozitivelor. În plus, actualizările pot afecta relațiile de acasă, 35% dintre oameni recunoscând că au dispute cu membrii familiei pe această temă.

Dispozitivele inteligente au devenit de mult timp ceva firesc pentru oamenii de toate vârstele. Copiii le folosesc pentru a viziona conținut și pentru a accesa jocuri, iar adulții se bazează pe dispozitivele lor digitale pentru a păstra legătura cu prietenii și familia, în întreaga lume. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare dispozitiv necesită actualizări în timp util, pentru a menține un nivel fiabil de securitate și performanțe ridicate.

Disputele dintre membrii familiei cu privire la dezinteresul sau reticența lor față de aceste actualizări regulate nu este un lucru surprinzător, dat fiind faptul că 34% dintre adulții chestionați consideră că instalarea actualizărilor este frustrantă și enervantă.

Pentru a face din gestionarea actualizărilor o activitate mai plăcută pentru toți membrii familiei, Kaspersky, în colaborare cu cunoscutul blogger, profesor de yoga și antrenor personal, Shona Vertue, au pregătit un curs scurt de exerciții simple care pot fi finalizate în timp ce se actualizările se instalează. Cursul în sine este foarte simplu și poate fi efectuat acasă de oameni, indiferent de abilitățile lor. Videoclipul este disponibil aici.

„Deoarece aproape toți membrii familiilor moderne folosesc gadget-uri, instalarea actualizărilor devine o adevărată chestiune de familie. Rezultatele cercetării arată că, practic, toți membrii familiei sunt implicați într-o anumită măsură în acest proces. Vedem că mai mult de o treime (35%) dintre respondenți chiar se ceartă cu membrii familiei pe tema importanței actualizărilor, ceea ce arată, probabil, cât de serios abordează utilizatorii siguranța lor și a celor dragi, în mediul online. Instalarea la timp a actualizărilor permite nu numai accesul la funcții și interfețe noi, ci și menținerea unui nivel ridicat de securitate a dispozitivului. Acest lucru va păstra datele personale ale tuturor membrilor familiei în siguranță, și va asigura funcționarea rapidă și optimă a tuturor dispozitivelor”, spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Raportul complet este disponibil aici.

Despre sondaj

În aprilie 2021, Kaspersky a delegat Savanta să efectueze un sondaj online cu 15.000 de respondenți pentru a explora tendințele în ceea ce privește actualizarea dispozitivelor. Eșantionul a inclus 1.000 de respondenți din fiecare din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania; și 500 din fiecare din SUA, Olanda, Austria, Portugalia, România, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Africa de Sud, China, India, Australia, Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia, Chile, Peru și Rusia. Toți respondenții au folosit un computer, smartphone și/sau tabletă pentru activitățile legate de viața personală sau profesională, iar 76% dintre respondenți aveau un serviciu.

Sondajul arată, de asemenea, că, indiferent dacă locuiesc singuri sau cu familia, 77% dintre adulți instalează, de obicei, singuri actualizări pe dispozitive, acasă. Cazurile în care indivizii sunt responsabili de propriile gadget-uri sunt mai puțin frecvente (12%). În același timp, potrivit persoanelor chestionate, partenerii lor (7%) și copiii (4%) actualizează rareori dispozitivele.