⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

35 aplicații de securitate pentru Android au fost puse la un test de anduranță de către AV-TEST

Conform celor mai recente sondaje, ajunul Crăciunului a fost și în acest an sărbătoarea perfectă  pentru ca produsele electronice (în special tabletele şi telefoanele inteligente bazate pe Android) să fie capul de afiş când vine vorba despre cadourile de Crăciun.

La nivel mondial, numărul de utilizatori care au un astfel de gadget a ajuns la 2 miliarde. De exemplu, în Germania, peste 80 la sută din dispozitivele mobile rulează pe o versiune de Android.

Având în vedere numărul mare de dispozitive, nu e de mirare că infractorii cibernetici lansează tot mai multe specimene de malware care desfășoară mai multe și mai insidioase atacuri asupra utilizatorilor. Până la sfârșitul anului 2014, AV-TEST numărase deja 4 milioane de mostre de malware – de două ori mai multe față de 2013.
Pentru a permite utilizatorilor să protejeze dispozitivele lor mai eficient, laboratorul de la AV-TEST a testat timp de 6 luni de zile 35 astfel de aplicații, scopul fiind examinarea funcțiilor lor de protecție, gradul de utilizare și caracteristicile suplimentare oferite

De notat că nu toate aplicațiile au fost incluse în toate segmentele de test (trei la număr). Un total de 26 de aplicații, din cele 35, au fost incluse în toate cele trei teste. Restul de 9 au participat la unul sau două teste. Aceste aplicații sunt marcate corespunzător în tabelul de mai jos.
Test de anduranță AV-Test
La final, 7 din cele 26 de aplicații care au luat parte la toate rundele de testare au realizat scorul maxim de 13 puncte. 

Ele sunt: Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile (toate cele trei versiuni), ESET și Qihoo. Alte 10 aplicații au obținut scoruri foarte bune (între 12,3 și 12,8 puncte).

Dintre aplicațiile care au participat la unul sau două teste, s-au remarcat BullGuard și PSafe, care au obținut scorul maxim de puncte.
Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.