Acasă Antivirus 21 suite de securitate puse la încercare sub Windows 8.1 (AV-TEST –...

21 suite de securitate puse la încercare sub Windows 8.1 (AV-TEST – august 2015)

35
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-TEST.org a publicat  rezultatele ultimului test de laborator realizat în luna august 2015. La test au participat un număr de 21 suite de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 8.1 (64-bit).


Numărul de amenințări la adresa PC-urilor cu sistem de operare Windows crește cu aproximativ 4 specimene noi de malware pe secundă. Numai în cursul acestui an, institutul AV-TEST a stocat deja peste 100 de milioane viruși în baza sa de date. Acesta este motivul pentru care o suita de securitate pentru Windows este absolut esențială!

Experții de laborator de la AV-TEST au testat 20 de suite de securitate pentru a afla ce protecție oferă acestea împotriva infecţiilor malware, ce impact au ele asupra sistemului în utilizarea zilnică și ușurința în utilizare a acestor produse.  Patru din cele 20 de soluții sunt de tip freeware. Incluse în acest test au fost produsele AhnLab, Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, Check Point, Comodo, ESET, F-Secure, G Data, K7 Computing, Kaspersky Lab, McAfee, Microworld, Norman, Panda Security, Quick Heal , Symantec, ThreatTrack și Trend Micro. Pentru comparație, a fost testat și Windows Defender.

Testerii au atribuit un maxim de șase puncte pentru fiecare din cele trei categorii de testare, scorul perfect find de 18 de puncte. 

Produsele au fost evaluate printr-un test de tip „Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 330 de amenințări noi, necunoscute încă). În a doua etapă a testării, obiectivul a fost de a detecta malware-ul dintr-un set de referință AV-TEST – 45.000 probe utilizate).


Din punctul de vedere al utilizatorului, o suita de securitate ar trebui să asigure o protecție automată, fără a pune întrebări criptice. În cazul unui „false positive”, utilizatorul este de două ori supărat și agitat: de obicei, un fișier este blocat deși utilizatorul are nevoie încă de el, și în același timp utilizatorul trebuie să ia singur o decizie cu privire la ce să facă cu el. În acest caz/test, rezultatele vorbesc de la sine: 15 soluții au provocat între 0 și 2 alarme false, ceea ce este foarte puțin și în același timp foarte bine pentru utilizator.


În concluzie, în afară de Windows Defender, niciunul dintre produsele testate nu au dat rezultate foarte slabe. 10 din cele 21 de soluții testate au primit între 17 și 18 de puncte, iar 9 dintre ele au primit între 14 și 16 puncte.

Rezultate de top cu un maxim de 18 puncte au fost atinse doar de Avira, Bitdefender și Kaspersky. Cu 17,5 puncte, soluțiile de securitate de la McAfee, Symantec și Trend Micro au urmat îndeaproape.

Cea mai bună soluție freeware este oferită de Panda, cu un total de 17 puncte obținute în acest test. Alte produse freeware ce au obținut un rezultat bun sunt cele de la Avast și Comodo (16 respectiv 14,5 puncte). Prin comparație, Windows Defender, furnizat și el gratuit, a obținut doar un scor de referință de 9,5 puncte.

Rezultatele ultimului test de laborator
Recomandare: Dacă folosiți Windows 8 sau 8.1, recomand dezactivarea Windows Defender și instalarea unui produs de securitate de top pentru a vă proteja sistemul.