Home / Online / Google lucrează la un nou sistem de operare, numit Fuchsia

Google lucrează la un nou sistem de operare, numit Fuchsia

Compania americană Google, parte a grupului Alphabet, lucrează în prezent la dezvoltarea unui nou sistem de operare, numit Fuchsia, care va completa oferta de profil actuală a gigantului IT, potrivit portalului 9to5google.com. Fuchsia nu va fi o actualizare a sistemelor de operare deja dezvoltate de Google – Android şi Chrome OS – şi nici nu le va înlocui.

Acesta va fi un sistem de operare de sine stătător, care se va diferenţia de sistemele Android şi Chrome OS prin faptul că nu se va baza pe sistemul „open source” Linux. Noul sistem de operare al Google va putea rula pe orice fel de dispozitiv – de la desktop PC până la echipamente care folosesc tehnologia „Internet of Things” (IoT).

Google dezvoltă un nou sistem de operare care va funcţiona pe orice tip de dispozitiv

Astfel, Fuchsia ar putea ajunge să fie utilizat în viitor pe laptopuri, smartphone-uri, dispozitive purtabile („wearables”) – ceasuri inteligente, brăţări de fitness etc., şi chiar dispozitive smarthome. Google nu a anunţat încă oficial noul sistem de operare, însă doi ingineri care lucrează în cadrul companiei au confirmat zvonurile.

Sursa: zf.ro

Check Also

Avertisment Microsoft: Wanna Cry ar putea lovi la o scară mult mai mare

Microsoft a transmis un semnal de alarmă privind riscurile de securitate pe care le prezintă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please turn AdBlock off