Home / Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (Test AV-Comparatives – martie 2016)

Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (Test AV-Comparatives – martie 2016)

AV-Comparatives a publicat un nou test, realizat în luna martie 2016, ce a avut ca obiectiv capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem la o scanare manuală, având o conexiune stabilă la internet.

În acest test a fost evaluată o singură trăsătură anti-malware a programelor, această caracteristică fiind foarte importantă pentru o soluție de securitate, putându-se identifica astfel atacurile malware din alte surse decât de pe Internet și să detecteze fișiere malware deja prezente pe sistem.

Procedura de testare

Pentru acest test s-au utilizat 163.763 fișiere malițioase, de toate tipurile, care au fost colectate recent, adică într-o perioadă de câteva săptămâni/luni înaintea efectuării testului. 

De asemenea, a fost efectuat și un test false-positive. Toate programele care au avut o rată ridicată de rezultate fals pozitive le-au fost redus calificativul final cu cel puțin un nivel. De exemplu, un program care a avut o rată de detecție suficient de mare pentru a obține Advanced+ a fost retrogradat la Advanced sau chiar Standard dacă s-a produs o rată ridicată de alarme false. 

La acest test au luat parte 19 programe antivirus, testarea produselor fiind realizată pe un Windows 10 (64-Bit). Toate produsele au fost testate utilizându-se setările implicite (default), dar a fost activată scanarea tuturor fișierelor (inclusiv a arhivelor) și scanarea pentru PUA (aplicații potențial periculoase).


În principiu, au fost testate suite de securitate, dar unii furnizori au dorit testarea produselor lor gratuite, ceea ce s-a și întâmplat.


Rezultatele testului


Detectarea fișierelor malițioase
Rezultate false positive
Calificativele finale obținute
Testul complet îl puteți studia aici.

Check Also

Bitdefender a lansat o aplicație care găsește vulnerabilități în dispozitivele inteligente conectate la rețeaua familiei

Atacatorii se pot folosi de dispozitivele inteligente cu probleme de securitate ca să sustragă date …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *