Home / Online / Top programe gratuite esențiale pentru orice PC

Top programe gratuite esențiale pentru orice PC

De la înființarea acestui blog am prezentat mii de programe gratuite pentru Windows (vezi și acest articol). Majoritatea programelor prezentate sunt și printre cele mai bune realizate de producătorii de softuri.

Dar totuși, din multitudinea de softuri gratuite existente, care ar fi și cele mai indispensabile pentru un PC?

Voi prezenta în continuare un număr de softuri gratuite, absolut necesare pentru un PC, majoritatea fiind deja prezentate în decursul timpului prin nenumărate articole.
 
1. Avast Free AntivirusAvira Free AntivirusPanda Free Antivirus sau Bitdefender Antivirus Free Edition. Recomandarea mea este Panda Free Antivirus.
 
2. CCleaner+Sistem Ninja+CCEnhancer. Cunoscut și ca “crapcleaner” (curățătorul de mizerii), CCleaner este cel mai descărcat și folosit soft pentru optimizarea sistemului . Sistem Ninja și CCEnhancer sunt ajutorul lui CCleaner pentru o optimizare perfectă a sistemului. Le puteți instala pe toate trei.  Pentru mine, cele trei programe sunt ca un întreg. 
 
3. Soluto. Soluto ajută la îmbunătățirea timpului de deschidere a calculatorului, identificând aplicațiile care “mănâncă” cel mai mult timp, având posibilitatea de a le dezactiva pentru o rapiditate mai mare.
 
Top programe gratuite esențiale pentru orice PC4. OpenOfficeLibreOffice sau Kingsoft Office. La fel de bune ca Microsoft Office, dar gratuite. Preferatul meu este LibreOffice.
 
5. 7-Zip. La fel de bun ca WinRar (poate chiar mai bun), 7-Zip este complet gratuit.

6. Dropbox. Prezentat prin mai multe articole pe blog, Dropbox te ajută să uploadezi instant documente pe un server online pentru a împiedica pierderea lor din calculator, din diferite motive. Puteți accesa fișierele uploadate, chiar dacă nu vă mai merge calculatorul. Puteți încerca și Microsoft OneDrive sau Google Drive.

7. VLC Media Player sau Gom Player și Aimp. Aceste trei programe le consider cele mai bune playere multimedia gratuite. Preferatele mele sunt Gom Player și Aimp.

8. Prey. Un program care nu a fost prezentat încă pe acest blog, dar care este indispensabil dacă țineți foarte mult la laptopul, tableta sau telefonul mobil din dotare (disponibil gratuit și pentru Android, Mac, iOS sau Linux). Prey este un soft ce te ajută în urmărirea prin satelit a laptopului, tabletei sau telefonului mobil furat sau pierdut.

9. PortableApps.com și Ninite. Prezentat printr-un articol mai vechi, PortableApps.com nu este un program în sine, ci un lansator de aplicații portabile dintre cele mai cunoscute, pentru a le descărca și lansa pe calculator de pe un stick USB, hard disk portabil, player media cu suport de date, CD sau DVD etc. Ninite este un site de unde poți descărca nenumărate programe (majoritatea gratuite), actualizate zilnic. Programele de pe Ninite pot fi descărcate toate odată sau separat.

10. Ultimul program gratuit recomandat este Secunia Personal Software Inspector, prezentat recent printr-un articol.

 Articol scris inițial pe 13 iulie 2012 și actualizat pe 2 Martie 2016.

Check Also

Criptare fiabilă cu Kryptel Standard – Licență gratuită

Cu toţii avem date care dorim să rămână personale şi dacă doriţi ca datele dvs. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *