Home / Security / G DATA CLEAN UP, instrument gratuit pentru lupta cu toolbar-urile insuportabile și programele adware

G DATA CLEAN UP, instrument gratuit pentru lupta cu toolbar-urile insuportabile și programele adware

Programele adware şi Potentially Unwanted Programs (PUP) domină în prezent topul atacurilor prevenite împotriva utilizatorilor de calculatoare, conform G Data SecurityLabs. Astfel de programe sunt de obicei instalate fără consimțământul utilizatorului și pot deveni o bătaie de cap serioasă: add-on-uri de browser sau alte programe suplimentare nedorite sunt de multe ori foarte dificil de dezinstalat.

CLEAN UP este un instrument oferit de G DATA pentru înarmarea utilizatorilor împotriva celor mai frecvente tipuri de adware și PUP-uri și pentru a ajuta la eliminarea fiabilă a acestora. Utilizatorii pot scăpa acum de acest gen de programe cu doar câteva clicuri. G DATA CLEAN UP este disponibil acum pe site-ul G DATA.

G DATA CLEAN UP este pregătit pentru utilizare și nu necesită instalare. Folosind o tehnologie specializată, instrumentul detectează programe dăunătoare adware și programe potențial nedorite. După detecţie, utilizatorul poate decide dacă să păstreze sau să șteargă programul.

Ce este un Adware?

Orice program care este instalat în fundal, fără consimțământul exprimat al utilizatorului poate fi considerat adware. Adware-ul nu este dăunător în sine, dar poate colecta date cu privire la comportamentul utilizatorului pentru a afișa reclame personalizate și pentru a culege informații.

Ce sunt Potentially Unwanted Programs (PUP)?

În plus față de adware, există programe suplimentare care se instalează împreună cu software-ul legitim. Acestea includ bare de instrumente sau programe care pretind că optimizează performanța sistemului. Afișarea intruzivă de anunțuri, precum și promisiunile îndoielnice sunt concepute pentru a convinge utilizatorul să facă o achiziție. De cele mai multe ori, însă, singurul scop al acestui tip de software este de a păcăli utilizatorii să scoată bani de buzunar sau de a încetini calculatorul.

Cerinţe de sistem pentru G DATA CLEAN UP: Computere cu Windows Vista (cel puțin SP1), Windows 7/8.x/10

G DATA CLEAN UP este o soluţie independentă și este compatibilă cu orice soluţie de protecție anti-malware. Caracteristicile și funcționalităţile pot fi modificate prin actualizări viitoare. 

G DATA CLEAN UP
Versiunea actuală este disponibilă aici: https://www.gdatasoftware.co.uk/downloads

Check Also

Etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul „European Cyber Security Challenge 2017” va avea loc în perioada 23-25 iunie

Pentru al treilea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please turn AdBlock off