Home / Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test AV-Comparatives – august 2015)

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test AV-Comparatives – august 2015)

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test (august 2015) de tip “Real World”,  în care s-au evaluat produsele de securitate în timp real (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).


Testarea celor 21 produse de securitate a fost făcută pe un Windows 7 Home Premium SP1 (64 bit), cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java…etc) și s-a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate. 

Pentru acest test s-au folosit un număr de 403 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator și site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate). 

Cele mai bune rezultate în acest test le-au obținut AVIRA Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, Panda Free Antivirus și Trend Micro Internet Security, codașul acestui test fiind Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ (la egalitate cu Microsoft Security Essentials). 


În ceea ce privește rezultatele false-positive, F-Secure Internet Security râmâne și de această dată “câștigătorul” detașat (11 FP).

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alerteză), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (aplicații legitime detectate drept infectate).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

 Evaluarea produselor de securitate în timp real

Check Also

Bitdefender a lansat o aplicație care găsește vulnerabilități în dispozitivele inteligente conectate la rețeaua familiei

Atacatorii se pot folosi de dispozitivele inteligente cu probleme de securitate ca să sustragă date …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please turn AdBlock off