Microsoft lansează oficial aplicația care poate traduce audio în timp real discuțiile de pe Skype

Microsoft lansează oficial aplicația care permite traducerea audio în timp real a discuțiilor pe Skype, tehnologie care era disponibilă până acum doar celor care se înscriau pentru a o folosi. În plus, în afară de cele doua limbi suportate deja de tehnologie (engleza și spaniola) au fost adăugate alte două: italiana și mandarina. Mai mult, Skype a anunțat că discuțiile scrise pot fi traduse automat în 50 de limbi.
Microsoft spune că Skype Translator este o inovație ce permite eliminarea barierelor geografice și de comunicare prin traducere speech-to-speech în timp real. Sunt multe de perfectat și trebuie sa se adauge noi limbi, însă compania spune că se află la începutul unui proiect consistent.


Programul a rezultat după o colaborare între Skype (cumpărată în 2011 de Microsoft), Bing (motorul de căutare al Microsoft) și divizia Research Lab a gigantului american. Au fost folosite elemente de procesare a limbajului dar și elemente de “machine learning” (o ramură a inteligenței artificiale ce permite sistemelor să “învețe” din cantitățile de date primite și să distingă între diverse tipuri de exprimări).

Când folosiți Skype Translator:
  • Puteți apela aproape orice utilizator Skype (apelantul trebuie să aibă instalat softul). 
  • Conversația este tradusă în altă limbă aproape în timp real. 
  • Cuvintele rostite de cealaltă persoană sunt traduse în limba dumneavoastră. 
  • Pe ecran este afișată o transcriere a apelului. 
  • Puteți trimite mesaje instantanee în peste 45 de limbi, de la arabă la galeză.
Skype Translator poate fi descărcat gratuit de pe Windows Store pentru PC-uri și tablete (deocamdată funcționează doar pe Windows 8.1 sau Windows 10).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *