Home / Microsoft lansează oficial aplicația care poate traduce audio în timp real discuțiile de pe Skype

Microsoft lansează oficial aplicația care poate traduce audio în timp real discuțiile de pe Skype

Microsoft lansează oficial aplicația care permite traducerea audio în timp real a discuțiilor pe Skype, tehnologie care era disponibilă până acum doar celor care se înscriau pentru a o folosi. În plus, în afară de cele doua limbi suportate deja de tehnologie (engleza și spaniola) au fost adăugate alte două: italiana și mandarina. Mai mult, Skype a anunțat că discuțiile scrise pot fi traduse automat în 50 de limbi.
Microsoft spune că Skype Translator este o inovație ce permite eliminarea barierelor geografice și de comunicare prin traducere speech-to-speech în timp real. Sunt multe de perfectat și trebuie sa se adauge noi limbi, însă compania spune că se află la începutul unui proiect consistent.


Programul a rezultat după o colaborare între Skype (cumpărată în 2011 de Microsoft), Bing (motorul de căutare al Microsoft) și divizia Research Lab a gigantului american. Au fost folosite elemente de procesare a limbajului dar și elemente de “machine learning” (o ramură a inteligenței artificiale ce permite sistemelor să “învețe” din cantitățile de date primite și să distingă între diverse tipuri de exprimări).

Când folosiți Skype Translator:
  • Puteți apela aproape orice utilizator Skype (apelantul trebuie să aibă instalat softul). 
  • Conversația este tradusă în altă limbă aproape în timp real. 
  • Cuvintele rostite de cealaltă persoană sunt traduse în limba dumneavoastră. 
  • Pe ecran este afișată o transcriere a apelului. 
  • Puteți trimite mesaje instantanee în peste 45 de limbi, de la arabă la galeză.
Skype Translator poate fi descărcat gratuit de pe Windows Store pentru PC-uri și tablete (deocamdată funcționează doar pe Windows 8.1 sau Windows 10).

Check Also

Kaspersky Industrial CyberSecurity for Energy asigură o protecție mai bună pentru infrastructura critică

Kaspersky Lab a anunțat disponibilitatea Kaspersky Industrial CyberSecurity for Energy, un pachet complex pentru companiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *