Home / Peste 25% dintre utilizatorii din întreaga lume încă folosesc Windows XP

Peste 25% dintre utilizatorii din întreaga lume încă folosesc Windows XP

Dacă încă utilizezi Windows XP, să știi că nu ești singurul în acest moment. Statisticile arată că în ultima lună, mai mult de 25 % din computerele desktop din întreaga lume încă rulează Windows XP, în ciuda avalanșei de avertismente lansate de Microsoft de mai bine de un an de zile.

Un nou grafic publicat ieri de către Statista, pe baza cifrelor furnizate de Net Applications, arată că puține s-au schimbat după ce Microsoft a scos din priză Windows XP. De fapt, un număr foarte mic de utilizatori  au decis să facă upgrade la un alt sistem de operare. În acest moment, 25,3 % din computerele desktop din întreaga lume se execută pe Windows XP , în scădere de la 27,7 l % în martie 2014. 

Windows 7, pe de altă parte, a înregistrat o creștere mică, care este, probabil, o indicație a faptului că utilizatorii de Windows XP care au decis să facă upgrade, au ignorat propunerea Microsoft de a se muta pe Windows 8.1. Windows 7 a fost instalat luna trecuta pe 50,1 % din PC-uri, în creștere de la 48,8 % în martie. 

În ceea ce privește Windows 8.1, versiunea modernă de operare a înregistrat, de asemenea, o creștere de la 4,9 % la 6,4 %, în timp ce numărul de utilizatori de Windows 8 au scăzut de la 6,4 % la 6,3 %. Este evident că Microsoft vrea ca utilizatorii să treacă direct de la Windows XP la Windows 8.1, fiind după părerea lor înlocuitorul perfect și asta mai ales datorită nivelului de securitate oferit (de 21 de ori mai mare), față de Windows XP. 

“Deși este adevărat că puteți să continuați cu Windows XP, noi nu-l recomandăm. Pentru început, acesta va deveni de cinci ori mai vulnerabil la hackeri și viruși, ceea ce înseamnă că informațiile tale personale nu vor mai fi în siguranță, “a declarat compania Microsoft într-un comunicat recent. 


“De asemenea, companiile care fac dispozitive de ultimă generație, cum ar fi camere digitale, webcam-uri, Smart-TV-uri sau imprimante, nu vor mai oferi drivere pentru Windows XP, așa că, dacă aveți deja sau veți cumpăra pe viitor dispozitive noi, ele nu vor mai fi compatibile cu acest sistem de operare”, a mai spus Microsoft în comunicat. 

CyberGhost is a 1-click solution for your all your privacy needs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *