Acasă Antivirus 20 soluții antivirus puse la încercare sub Windows 8.1 (AV-TEST – noiembrie/decembrie...

20 soluții antivirus puse la încercare sub Windows 8.1 (AV-TEST – noiembrie/decembrie 2015)

34
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Dacă folosiți Windows 8.1 și nu intenționați să vă mutați pe Windows 10, dar în schimb doriți să aveți sistemul mai sigur, ești, probabil, în căutarea unei soluții antivirus care poate face față amenințărilor avansate.Institutul german AV-TEST tocmai a încheiat o nouă serie de teste pe Windows 8.1 și a dezvăluit cele mai eficiente soluții antivirus pentru consumatori, din cele 20 testate. La fel ca în testele anterioare, primele trei poziții ale topului sunt împărțite de Kaspersky Lab, Bitdefender și Avira, toate obținând un maxim de șase puncte în testele de protecție, performanță și uzabilitate.  

McAfee este următorul pe listă, cu 5,5 puncte pentru protecție,  6 puncte pentru performanță și usurința în utilizare, urmat de Symantec și Bullguard  (6 puncte pentru protecție și uzabilitate, dar cu 5,5 puncte pentru performanță). 

Antivirusul de la Microsoft a obținut rezultate neașteptat de bune

Mai interesant este faptul că Windows Defender a trecut surprinzător de bine de aceste teste, performanțele lui fiind chiar mai bune decât soluții de renume, cum ar fi cele de la Panda Security, ESET și Comodo.
Windows Defender a primit 4,5 puncte pentru protecție, 5 puncte pentru performanta și 6 puncte pentru gradul de utilizare, ceea ce arată că soluția de la Microsoft oferă rezultate decente pe Windows 8.1. 

Surpriza neplăcută a acestui test a fost soluția de la ESET, care a obținut doar 4,5 pentru protecție, 4 puncte pentru performanță și 5,5 puncte pentru uzabilitate, situându-se la coada clasamentului.