Acasă Antivirus 10 sfaturi pentru a rămâne în siguranță în mediul online pe timpul...

10 sfaturi pentru a rămâne în siguranță în mediul online pe timpul vacanței

17
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Dacă sunteți unul dintre acei călători care nu pot pleca la drum fără a avea toate gadget-urile în bagaj, atunci ar trebui să fiți, de asemenea, conștienți de riscurile ce stau “în umbra” conexiunilor publice la internet. Este foarte important să fiți în siguranță, din punct de vedere cibernetic.

Nu trebuie să vă faceți griji deoarece există modalități pentru a vă proteja de infractorii cibernetici rău intenționați. Stephen Cobb, alături de alți experți de la ESET au întocmit o listă cu 10 sfaturi pentru a rămâne în siguranță în mediul online pe timpul vacanței și să mențineți dispozitivele protejate:

10 sfaturi pentru a rămâne în siguranță în mediul online pe timpul vacanței

  1. Asigurați-vă că laptopul și dispozitivele mobile rulează un sistem de operare complet actualizat, dispun de cele mai recente soft-uri instalate și sunt protejate cu soluții de securitate de încredere, înainte de a pleca la drum.
  2. Faceți backup la date înainte de a pleca de acasă și stocați copia de rezervă într-un loc sigur. Luați în considerare mutarea datelor sensibile de pe hard disk-ul laptopului pe un dispozitiv extern de memorie criptat în timpul vacanței.
  3. Nu lăsați dispozitivele nesupravegheate în locuri publice. Prin utilizarea unei soluții anti-furt aveți posibilitatea să urmăriți laptopul dispărut sau smartphone-ul și dacă este necesar, puteți șterge conținutul de la distanță.
  4. Asigurați-vă că aveți o parole de protecție și un interval de inactivitate activat pe toate dispozitivele, laptopuri, tablete și smartphone-uri. Luați în calcul scurtarea intervalului de timp la minim. Autentificarea frecventă poate fi enervantă, dar este o alternativă mult mai bună față de furarea datelor sensibile de către intruși.
  5. Dacă este posibil, utilizați numai servicii de internet de încredere. Întrebați la hotel sau unde sunteți cazați de numele conexiunii la Wi-Fi, apoi utilizați exact același nume. Feriți-vă de escrocheriile prin care se prezintă o conexiune similară prin atașarea “Wi-Fi gratuit”, sau o grupare de cuvinte asemănătoare alăturată numelui original.
  6. În cazul în care, prin conexiunea de internet de la hotel, vi se solicită să faceți update la soft, deconectați-vă imediat de la rețea și informați persoana de la recepție sau proprietarul locației de acest lucru.
  7. Nu utilizați conexiuni Wi-Fi ce nu sunt criptate cu WPA2. Orice altă conexiune, cu standarde mai scăzute, nu este suficient de sigură și poate fi compromisă relativ ușor. Deconectați-vă de la Wi-Fi, dacă nu utilizați conexiunea.
  8. În eventualitatea în care sunteți nevoit să vă conectați la Wi-Fi într-un spațiu public pentru a accesa rețeaua companiei, folosiți întotdeauna o rețea privată virtuală (VPN).
  9. Dacă nu este complet necesar, evitați serviciile bancare și cumpărăturile online atunci când utilizați o rețea Wi-Fi publică. În caz contrar, este mai sigur să folosiți datele celulare și să vă creați propriul hotspot.
  10. În cazul în care nu aveți în folosință o soluție antivirus și suspectați că laptopul dvs. ar fi fost infectat, puteți utiliza gratuit ESET Online Scanner, care nu necesită instalare și poate fi folosit pentru a detecta și elimina codurile malware active.